Final report and CSD ES
Ahora disponible: informe final
Final report and CSD ES
Ahora disponible: informe final
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

BG-български език / CS-čeština / DA-dansk / DE-Deutsch / EL-ελληνικά / EN-English / ES-Español / ET-eesti / FI-suomi / FR-français / GA-Gaeilge / HR-hrvatski jezik / HU-magyar / IT-Italiano / LT-lietuvių kalba / LV-latviešu valoda / MT-Malti / PL-Polszczyzna / PT-Português / RO-Română / SL-Slovenščina / SK-Slovenčina / SV-Svenska

Sinds 2013 heeft de Europese Unie (EU) een Handelsovereenkomst met Colombia en Peru, waar Ecuador zich in 2017 bij aansloot. De Overeenkomst opent geleidelijk aan markten aan beide kanten en verhoogt de stabiliteit en voorspelbaarheid van handel en investeringen. Het is tevens een van de eerste “nieuw generatie”-handelsovereenkomsten van de EU, gekenmerkt door de aanzienlijke omvang, die niet alleen de liberalisering van handel in goederen en diensten dekt, maar ook investeringen, openbare aanbestedingen, concurrentie, intellectuele eigendomsrechten en handels- en duurzame ontwikkelingskwesties.

Na enkele Jaren van implementatie zal een evaluatieonderzoek de economische, sociale, mensenrechtelijke (m.i.v. arbeidsrechten) en milieu-invloeden van de implementatie van de Overeenkomst analyseren.

De evaluatie wordt uitgevoerd door BKP Economic Advisors, een in Duitsland gevestigde firma voor economisch onderzoek en advies, in samenwerking met Trade Impact BV, Global Sustainable Solutions, Trinomics, de Universidad del Rosario in Bogota, de Universidad San Francisco in Quito en het Institute of Peruvian Studies (instituut voor Peruaans onderzoek) in Lima. Werkzaamheden zijn eind April 2020 gestart en zullen zich over 13 maanden uitstrekken. Op deze website informeren wij u over de voortgang van de evaluatie, waaronder overleg met aandeelhouders, en publiceren wij alle geproduceerde rapporten (start-, tussentijds en eindrapport).

 

Cronología del estudio