Final report and CSD ES
Ahora disponible: informe final
Final report and CSD ES
Ahora disponible: informe final
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

BG-български език / CS-čeština / DA-dansk / DE-Deutsch / EL-ελληνικά / EN-English / ES-Español / ET-eesti / FI-suomi / FR-français / GA-Gaeilge / HU-magyar / IT-Italiano / LT-lietuvių kalba / LV-latviešu valoda / MT-Malti / NL-Nederlands / PL-Polszczyzna / PT-Português / RO-Română / SL-Slovenščina / SK-Slovenčina / SV-Svenska

Europska unija (EU) sklopila je Sporazum o slobodnoj trgovini s Kolumbijom i Peruom 2013. godine, a 2017. pristupio mu je i Ekvador. Sporazumom se postupno otvaraju tržišta na objema stranama te povećavaju stabilnost i predvidivost trgovinskog i investicijskog okruženja. To je također jedan od sporazuma o slobodnoj trgovini „nove generacije” EU-a, a obilježava ga širok opseg koji pokriva, pored liberalizacije trgovine robom i uslugama, ulaganja, javne nabave, konkurencije, prava intelektualnog vlasništva te pitanja trgovine i održivog razvoja.

Nekoliko godina nakon provedbe evaluacijskom će se studijom analizirati utjecaji provedbe Sporazuma na gospodarstvo, društvo, ljudska prava (uključujući radnička prava) i okoliš.

Evaluaciju provodi njemačko poduzeće za ekonomska istraživanja i savjetovanje BKP Economic Advisors u suradnji s poduzećima Trade Impact BV, Global Sustainable Solutions, Trinomics, sveučilištima Universidad del Rosario u Bogoti, Universidad San Francisco u Quitu i Institutom peruanskih studija u Limi. Rad na evaluaciji počeo je krajem travnja 2020., a trajat će 13 mjeseci. Na ovoj mrežnoj stranici obavještavat ćemo vas o napretku evaluacije, uključujući sastanke s dionicima, te objavljivati sva sastavljena izvješća (preliminarno, privremeno i završno izvješće).

 

Cronología del estudio