Final report and CSD ES
Ahora disponible: informe final
Final report and CSD ES
Ahora disponible: informe final
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

BG-български език / CS-čeština / DA-dansk / DE-Deutsch / EL-ελληνικά / EN-English / ES-Español / ET-eesti / FI-suomi / FR-français / GA-Gaeilge / HR-hrvatski jezik / HU-magyar / IT-Italiano / LT-lietuvių kalba / LV-latviešu valoda / MT-Malti / NL-Nederlands / PL-Polszczyzna / PT-Português / RO-Română / SK-Slovenčina / SV-Svenska

Evropska unija (EU) ima od leta 2013 trgovinski sporazum s Kolumbijo in Perujem, Ekvador pa se mu je pridružil leta 2017. Sporazum postopoma odpira trge na obeh straneh ter povečuje stabilnost in predvidljivost trgovinskega in naložbenega okolja. Je tudi eden od prvih trgovinskih sporazumov EU »nove generacije«, za katerega je značilen vsestranski okvir, ki poleg liberalizacije trgovine z blagom in storitvami pokriva naložbe, javna naročila, konkurenco, pravice intelektualne lastnine ter vprašanja trgovine in trajnostnega razvoja.

Po nekajletnem izvajanju bo ocenjevalna študija analizirala, kako izvajanje sporazuma vpliva na gospodarstvo, družbo, človekove pravice (vključno s pravicami delavcev) in okolje.

Oceno izvaja nemško podjetje za gospodarske raziskave in svetovanje BKP Economic Advisors v sodelovanju s podjetji Trade Impact BV, Global Sustainable Solutions in Trinomics ter univerzama Universidad del Rosario v Bogoti in Universidad San Francisco v Quitu ter Inštitutom za perujske študije v Limi. Delo se je začelo konec aprila 2020 in se bo nadaljevalo 13 mesecev. Na tem spletnem mestu vas bomo obveščali o napredku ocene, vključno s posvetovanji z deležniki, in objavljali vsa pripravljena poročila (začetno, vmesno in končno poročilo).

 

Cronología del estudio