Final report and CSD ES
Ahora disponible: informe final
Final report and CSD ES
Ahora disponible: informe final
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

BG-български език / CS-čeština / DA-dansk / DE-Deutsch / EL-ελληνικά / EN-English / ES-Español / ET-eesti / FI-suomi / FR-français / GA-Gaeilge / HR-hrvatski jezik / HU-magyar / IT-Italiano / LT-lietuvių kalba / LV-latviešu valoda / MT-Malti / NL-Nederlands / PL-Polszczyzna / PT-Português / SL-Slovenščina / SK-Slovenčina / SV-Svenska

Din 2013, există un acord comercial în vigoare între Uniunea Europeana (UE) și Columbia și Peru, la care s-a alăturat Ecuadorul în 2017. Acest acord prevede deschiderea graduală de piețe pentru ambele părți și crește stabilitatea și predictitbilitatea mediului comercial și de investiții. De asemenea, este unul dintre primele acorduri comerciale „de nouă generație” ale UE, caracterizat de domeniul cuprinzător pe care îl acoperă, pe lângă liberalizarea comerțului de bunuri și servicii, investiții, achiziții publice, concurență, drepturi de proprietate intelectuală, cât și chestiuni privind comerțul și dezvoltarea durabilă.

După mai mulți ani de la implementare, un studiu de evaluare va analiza impactul economic, social, cel privind drepturile omului (inclusiv dreptul muncii) și asupra mediului al implementării acordului.

Evaluarea este realizată de BKP Economic Advisors,o firmă de cercetare și consultanță în domeniul economic din Germania în cooperare cu Trade Impact BV, Global Sustainable Solutions, Trinomics, Universidad del Rosario din Bogota, Universidad San Francisco din Quito și Institutul de Studii peruane din Lima. Lucrul a început la sfârșitul lunii aprilie 2020 și se va desfășura pe o perioadă de 13 luni. Pe acest site vă vom informa în legătură cu progresul acestei evaluări, inclusiv în legătură cu consultările cu părțile interesate, și vom publica, de asemenea, toate rapoartele realizate (raportul de început, cel intermediar și raportul final).

 

Cronología del estudio