Final report and CSD ES
Ahora disponible: informe final
Final report and CSD ES
Ahora disponible: informe final
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

BG-български език / CS-čeština / DA-dansk / DE-Deutsch / EL-ελληνικά / EN-English / ES-Español / ET-eesti / FR-français / GA-Gaeilge / HR-hrvatski jezik / HU-magyar / IT-Italiano / LT-lietuvių kalba / LV-latviešu valoda / MT-Malti / NL-Nederlands / PL-Polszczyzna / PT-Português / RO-Română / SL-Slovenščina / SK-Slovenčina / SV-Svenska

Euroopan unionilla (EU) on ollut vuodesta 2013 kauppasopimus Kolumbian ja Perun kanssa, ja Ecuador liittyi siihen vuonna 2017. Sopimus avaa markkinat asteittain molemmilta puolilta ja lisää kaupan ja investointiympäristön vakautta ja ennakoitavuutta. Se on myös yksi EU:n ”uuden sukupolven” kauppasopimuksista, joille on ominaista laaja-alaisuus.  Tavara- ja palvelukaupan vapauttamisen lisäksi Sopimus kattaa investoinnit, julkiset hankinnat, kilpailun, immateriaalioikeudet sekä kaupan ja kestävän kehityksen asiakohdat.

Usean vuoden täytäntöönpanon jälkeen arviointitutkimus analysoi Sopimuksen taloudellisia, sosiaalisia, ihmisoikeudellisia (mukaan lukien työntekijöiden oikeudet) ja ympäristövaikutuksia.

BKP:n, Saksassa toimivan taloustutkimus- ja konsultointiyrityksen, talousasiantuntijat suorittavat arvioinnin yhdessä Trade Impact BV:n, Global Sustainable Solutionsin, Trinomicsin, Bogotan Universidad del Rosarion, Quiton Universidad San Franciscon ja Limassa sijaitsevan Perun tutkimuksen instituutin kanssa. Työ alkoi huhtikuun lopussa 2020 ja jatkuu yli 13 kuukauden ajan. Tällä sivustolla kerromme arvioinnin edistymisestä, myös sidosryhmien konsultoinneista, sekä julkaisemme kaikki tuotetut raportit (alku-, väli- ja loppuraportti).

 

Cronología del estudio