Final report
Now available: final report
Final report
Now available: final report

BG-български език / CS-čeština / DA-dansk / DE-Deutsch / EL-ελληνικά / EN-English / ES-Español / ET-eesti / FI-suomi / FR-français / GA-Gaeilge / HR-hrvatski jezik / IT-Italiano / LT-lietuvių kalba / LV-latviešu valoda / MT-Malti / NL-Nederlands / PL-Polszczyzna / PT-Português / RO-Română / SL-Slovenščina / SK-Slovenčina / SV-Svenska

2013 óta az Európai Unió (EU) kereskedelmi egyezséggel rendelkezik Kolumbiával és Peruval, amelyhez Ecuador 2017-ben csatlakozott. Az Egyezség a felek számara nyitottá teszi a piacokat és növeli a kereskedelmi és beruházási környezet stabilitását és kiszámíthatóságát. Az egyben az EU egyik első „új generációs” kereskedelmi egyezsége, amely az áruk és szolgáltatások kereskedelmének liberalizációja mellett a beruházásokra, a közbeszerzésre, a versenyre, a szellemi tulajdonhoz fűződő jogokra, valamint a kereskedelem és a fenntartható fejlődés kérdéseinek tekintetében is átfogó hatályú.

Az Egyezség több éves alkalmazást követően egy kiértékelés-tanulmány elemzi annak gazdasági, szociális, emberjogi (ideértve a munkajogot is) és környezetvédelmi hatásait.

A kiértékelést az BKP közgazdasági tanácsadói végzik. A BKP német-alapú közgazdasági, kutató és konzultációs cég, amely a kiértékelést a Trade Impact BV, a Global Sustainable Solutions, a Trinomics vállalatokkal és a bogotai Universidad del Rosario, a quitoi Universidad San Francisco egyetemekkel és a limai Peruvian Studies intézettel közösen végzi. A munka 2020 április végén kezdődött és 13 hónapon keresztül fog tartani. A folyamat kiértékeléséről ezen weboldalon tájékoztatjuk, ideértve az érintettekkel való konzultációkat, és minden publikált (kezdeti, köztes és lezáró) jelentést.

 

Study Timeline

April 2020

Kick-off

The kick-off meeting with the Commission was held on 24 April 2020 and launched the inception phase, during which the methodology will be finalised.
September 2020

Inception report

The draft inception report will be published to invite comments from stakeholders before finalisation.
March/June 2021

Interim report

The interim report will be published to provide an update of the research status and to invite comments from stakeholders.
January to May 2021

Online public consultation and workshops in Colombia, Ecuador and Peru

The online public consultation will be published by the European Commission and use the EUSurvey tool. Workshops and interviews are planned to be organised in the partner countries.
September 2021

Draft final report

The draft final report will be published to invite comments from stakeholders before finalisation.
Early 2022